Weerbaarheidstraining

Sociale vaardigheden 

Online trainingen

Ouder trainingen

Psychologen Praktijk Dooijeweerd is een expert in het geven van trainingen.

De trainingen worden 2 keer per jaar aangeboden (voorjaar- en najaar, o.b.v. aanmelding).

De trainingen worden afgestemd op de cliënten die zich aanmelden.

De volgende thema’s worden aangeboden:

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstrainingen ‘Ik ben een kei!’.

Onze praktijk geeft weerbaarheidstrainingen voor kinderen van groep 3 t/m groep 8. Heb je moeite om voor jezelf op te komen, wil je graag steviger in je schoenen staan en goed voor jezelf durven opkomen. Dan is deze training iets voor jou.

Als je meer weerbaar bent, heb je vaak meer zelfvertrouwen, durf je nieuwe situaties aan en kun je jezelf daarin beter redden.

Onze training ‘Ik ben een Kei’ word 2 keer per jaar gegeven, door 2 van onze behandelaren. Het leuke van de training is dat kinderen er veel plezier in hebben; het is leuk om dingen samen in een groep te doen. Daarbij leren ze juist DIE vaardigheden, om beter voor zichzelf te leren opkomen.

De training is zowel voor ouder, als kind. Halverwege de training is er een ouder-sessie en de afronding van de training vind plaats in het bijzijn van de ouder.

Wilt u meer weten of uw kind aanmelden voor ‘ik ben een KEI”; neem dan contact met ons op!

Sociale vaardigheidstrainingen

Voor sommige kinderen is het moeilijk om zich op een natuurlijke manier in een groep te bewegen. Ze weten niet precies wat ze moeten doen en hoe ze zich moeten gedragen. Soms reageren ze daarom boos of juist teruggetrokken. Voor deze kinderen is een training een uitermate geschikte manier om op een relaxte manier, te oefenen met die vaardigheden.

Onze praktijk geeft al jaren training hierin. Ondanks dat een aantal vaardigheden vaak terug komt, wordt er ieder jaar weer een training samengesteld op de vraag van de groep!

Voor kinderen is het erg leuk om samen met de behandelaar en andere leeftijdsgenoten hiermee te oefenen.

De training is zowel voor ouder, als kind. Halverwege de training is er een ouder-sessie en de afronding van de training vind plaats in het bijzijn van de ouder.

Wilt u meer weten of uw kind aanmelden voor  deze training?  Neem dan contact met ons op!

Online- trainingen

Het geven van on-line trainingen is op het moment helemaal HOT. Het voordeel is dat je het zelf thuis kan doen en het dus ook makkelijker in te plannen is. Bij ons in de praktijk hebben we een aantal trainingen die we on-line aan bieden. Wij zijn echter voorstander van on-line behandeling in combinatie met persoonlijke gesprekken. Dit noemen we blended.

Dit kan betekenen dat na een aantal sessies wordt besproken of een on-line training iets is. soms kan het ook zijn dat aan het einde van de behandeling een on-line training wordt voorgesteld, ter afronding van de behandeling

Als een van de onderstaande trainingen iets voor u is, bespreek het met ons!

Coping Cat

copingcat

Voor kinderen en jongeren van 6 t/m 14 jaar.

In de on-line training coping cat leer je omgaan met je angsten en dit angstige gedrag te overwinnen.

Informatie over het programma

Ben je wel eens bang voor situaties of vind je dingen spannend die voor anderen niet zo spannend zijn en heb je daar last van?

Dan is Dappere Kat misschien iets voor jou. Met het programma Dappere Kat leer je hoe angst werkt en hoe jij daar anders mee om kan gaan, zodat je er geen last meer van hebt.

“Ik snap nu dat spannende dingen uit de weg gaan niet helpt tegen angst!’

Fear Fighter

fearfighter

Voor jongeren en volwassenen

Bang zijn we allemaal wel eens. Dat is een gezonde reactie op gevaar. Het zorgt ervoor dat je scherp bent, zodat je kunt vluchten of snel kunt reageren. Dat noemen we gezonde angst. Soms kan het ook zo zijn dat een meer gewone situatie angst oproept: bijvoorbeeld in een ruimte met mensen zijn, niet op straat durven lopen of geen contact durven te maken met anderen. Dan is de angst eigenlijk ongezond geworden. Vaak hebben mensen daar zelf dan ook last van.

Behandeling is daarom fijn om daar van af te komen.

Naast afspraken met uw behandelaar kunt u bij ons ook oefenen met het programma ‘Fear Fighter’. Met deze internettherapie kunt u uw angstklachten op zelf gekozen momenten en op eigen kracht overwinnen. Fear Fighter bestaat uit negen sessies van een uur. In elke sessie werkt u met herkenbare videofragmenten of aansprekende opdrachten. Ook houdt u een eigen Fear Fighter-dagboek bij. Zo krijgt u stap voor stap meer inzicht in het ontstaan van de angst en leert u wat u er zelf aan kunt doen om deze te overwinnen.

Als ‘Fear figher’ iets voor u-jou is, bespreek dit dan eens met ons!

Beating the Blues

beatingtheblues

Voor jongeren en volwassenen

Iedereen is wel eens somber, futloos, prikkelbaar of angstig. Soms kan het echter zo zijn dat u merkt dat u er al een hele tijd mee rond loopt en het eigenlijk niet over gaat. De kans bestaat dan dat u last heeft van depressieve kenmerken.  Bekend is dat deze kenmerken goed te behandelen zijn, maar dat het ook belangrijk is om er snel mee te beginnen. Zo voorkomen we dat de klachten gaan toenemen.

Bij ons in de praktijk worden dergelijke problemen soms ook aangepakt met een on-line training.

Beating the Blues is een interactief computerprogramma voor behandeling van depressieve klachten of een depressie. Filmfragmenten worden afgewisseld met opdrachten, educatie en animaties. Beating the Blues maakt gebruik van verschillende technieken en vaardigheden. Het voordeel is dat u in uw eigen tijd hiermee aan de slag kunt. U volgt zelfstandig de behandeling Beating the Blues en krijgt daarbij begeleiding van de behandelaar.

Als ‘Beating the Blues’ iets voor u-jou is, bespreek dit dan eens met ons!

DOE-pressie

Voor jongeren van 12-18 jaar die zich rot en somber voelen.

Je voelt je rot en alleen. Hebt geen zin in een nieuwe dag en soms zie je het leven zelfs niet meer zitten. Als je een lange tijd erg somber bent kan het zijn dat je last hebt van depressieve kenmerken.  Dan is DOE-pressie misschien wel iets voor jou.

Hoe komt het toch dat je je zo somber voelt? Daar ga je achterkomen bij Doepressie. Je leert goed te letten op je gevoel, gedachten en gedrag. Je zult zien dat er bepaalde gedachten achter jouw gevoel schuilen, en dat jouw gevoel je gedachten beïnvloedt. Misschien vind je het bijvoorbeeld moeilijk om goed om te gaan met anderen, of vind je het lastig om voor jezelf op te komen. Door te leren wat je precies denkt, voelt en doet, kun je je negatieve gedachten leren controleren en omzetten in helpende gedachten. Zo ga je je weer beter voelen en krijg je steeds meer plezier in de dingen die je doet.

Bij ons in de praktijk kun je DOE-pressie alleen volgen of in een groepje. Een deel van de behandeling gebeurt ook on-line

Is DOE-pressie misschien iets voor jou? Meld je dan bij ons aan!

Oudertrainingen

Thema-bijeenkomst voor ouders

Veel ouders worstelen met dezelfde problemen. Het delen van die problemen en horen dat je niet de enige bent is dan heel waardevol. Om die reden organiseren wij als praktijk thema-bijeenkomsten voor ouders. Aan de hand van het thema, kunt u zelf bekijken of het interessant is voor u. De bijeenkomsten worden altijd ’s avonds gehouden, van 20.00-21.30 uur, op locatie Groessen.

Een thema-avond ziet er als volgt uit

 • 45 koffie en ontvangst
 • 00 start bijeenkomst – uitleg over het thema
 • 30 werken aan een oefening –opdracht
 • 00 vragen stellen
 • 15 uitwisselen van ervaringen tussen ouders
 • 30 afronding en sluiting

Is een thema-avond iets voor u; vraag dan even naar de agenda van de thema-avonden.

(Online) oudertraining

Ervaar je problemen in de opvoeding? Heeft jouw kind adhd, ass of een gedragsstoornis en is hij of zij jonger dan 14 jaar? En wil je hier aan werken?

Dan is de Oudertraining bij gedrags­problemen misschien wel iets voor jou. In de training leer je hoe  adhd, ass of een gedragsstoornis een rol speelt in zijn of haar gedrag en op welke manier jij je opvoeding hierop kunt afstemmen, zodat het probleemgedrag van je kind minder wordt.

Onze praktijk werkt sinds kort met deze vorm van training. Ouders ervaren het als zeer prettig dat zij op deze manier beter leren om met hun kind om te gaan en de problemen waar ze tegen aan lopen, daardoor beter kunnen oplossen.

Denkt u dat een online training iets voor u is, meldt u zich dan bij ons aan!

De trainingen worden als volgt opgebouwd:

 1. Kennismakings sessie met 1 van de trainers
 2. 4 trainings-sessies
 3. Tussen- evaluatie (soms met ouder-s-, verzorger-s-)
 4. 3 trainings-sessies
 5. Eind sessie

De training omvat 9 sessies van 60 minuten

Spreekt een van de trainingen u aan, meldt u zich dan aan bij ons praktijk!

Speciale trainingen voor kinderen en jongeren zijn:

 • Schatjes, Katjes, Watjes
 • Minder boos & opstandig
 • Mag ik mee doen?
 • Brugpiepertraining
 • Brusjes
Corona update juni

Beste allemaal,  

We hebben onze informatie over de corona maatregelen weer bijgewerkt. Gebruik onderstaande knop.